Nu så!

Så nu har jag sovit i kapp nattens vakande. Halv tolv igår kväll kom första ungen, en hona med rumapn först. Halv ett kom nästa, även den med sätesbjudning. Och så halv sex kom nästa... Denna gång en pojke och Paloma var kanonnöjd över sina tre underverk. Jag trodde först där var en till men kände fel, så nu är hela familjen mätt, nöjd och belåten. Tre ungar är ganska lagom, de har kul med varandra sedan och man mäktar med att socialisera dem. Och så slipper jag att få någon på efterkälken utan alla är starka och klarar sig själva. Jag hade tänkt att Melanchton inte skulle vara med men när allt var klart ruttnade han på att sitta på fel sida om dörren. Ja, katter är inte hundar så han fick gå in och hjälpa till. Han ligger på fällen bredvid Palomas låda och de har nog tänkt hjälpas åt med skötseln av de små.

Jag hade nog tänkt mig att Paloma skulle ha anlag för blått/ lila men nu när jag tittar på stamtavlan ser jag att det förmodligen "bara" blir brunt och choklad.

Idag har jag bringat ordning på alla tävlingar jag tänkt åka på. Zingo ska tävla lydnad två gånger i april och Spika en gång. Nu måste vi börja träna platsliggning! Och inför tvåan måste de lära sig rutan, nu när det är vår och bättre väder ska det väl kunna fixa sig.

Eftersom Paloma "valpade" i natt tog jag semester idag så nu är det snart dags för stallet och sedan ska nog hundarna få sitt på appellplan på hemvägen. Det är precis vad de behöver! I morgon ska jag till Uppsala och träffa handledaren och med tanke på hur trött jag brukar vara då är det ingen vits med att boka hästen i morgon.

Jag är verkligen glad för stallet där jag är medryttare. Man kan som medryttare råka ut för än det ena än det andra men här är det så himla avslappnat. Det finns en bok i sadelkammaren där man bokar in sina ridpass och då får man göra vad man vill och rida typ 1-2 timmar beroende på vad man gör. Och kan man inte ett pass kan man skriva det i boken eller byta med någon annan och rida igen det vid tillfälle.  Hästarna sköter sig i princip själva i hagen och därför är man inte beroende av mockning. All utfodring sker kollektivt så därför behöver man inte göra annat än hjälpa till och mocka en av de boxar som används vid ridning och nattetid till fd hingsten och hans mamma. Islandshästar är helt enkelt fantastiska hästar!

Hoppas nu bara att Rökkvi får ett bra nytt hem där han får någon som pysslar om honom ordentligt, men ägaren skulle se till att det blir så.

Kommentarer
Postat av: Pära NordlundNordlund

Grattis till kattungarna kul att allt gick bra. Var ska ni på inofficiell utst. ? Och lycka till med med

den, Pussa å Taggen.



Pära

2009-03-25 @ 16:42:16
Postat av: Anonym

Hej Pära!



Tack! Vi ska till Sollentuna i helgen. Grand danoisklubben har en inofficiell utställning där. Taggen är tillfixad och klar, nu kör vi!

2009-03-25 @ 20:44:58
Postat av: Anonym

Hej Johanna!

Grattis med små birmabebisar, kul att det gick så bra.

Maria & gänget i Ludvika

2009-03-25 @ 21:08:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0