Trivselförsök

Dagen började med en kattungeinspektion i Grödinge. Tre fina missor har Melanchton blivit pappa till. Alla brunmaskade och två håller för utställning. Jättefina är de! Nu ska jag bara försöka ta mig iväg till Tystberga och kolla på den blå kullen där också och sedan om några veckor får det bli en vända till Täby. Det är mycket nu!

Lilla "Voice" eller "Chloe" som nya familjen kallar henne flyttade igår. Det blev minsann lite tomt men jag har den andra tjejen kvar och det är mamma katt tacksam för. Det är allt hårt mot mamman att ta alla från henne på en gång så på sätt och vis är det väl bra att Change får stanna kvar. Hjärnan har fattat beslutet att sälja henne, men inte hjärtat...

Efter kattungeinspektionen åkte jag till Plantagen och handlade lite blommor. I år blev det inte så dyrt eftersom halva uppsättningen balkonglådor redan är upptagna av mina egenhändigt framodlade flitiga lisor, petunior, lobelior och penséer. Några plantor blev det i varje fall och sedan en vända in på Rusta där jag hittade två fina spaljéer för knappa 80 kronor. Den ena hänger som en slags vägg utåt och ska ge lite skugga i ena hörnet. Tanken är väl egentligen att fästa den andra mot väggen och ha någon form av klätterväxt. Jag frågade personalen och det ska tydligen vara möjligt om man packar in krukan under vintern och även själva växten med frigolit resp. fiberduk.

Eeeeh.

Det är väl ungefär som att be en nybörjare trimma en hund.

"Äsch, du drar lite under hakan, längs ryggen och på svansen och så spar du lite benhår". Om man sedan blir förvånad över resultatet  är det dags för instruktören att komma med en rejäl portion självkritik.

En kollega på nordiska språk har doktorerat på text-bildförhållandet i trädgårdshandböcker. Han kanske har en över från sin korpus som behandlar klätterväxter på balkonger lite mera ingående. Vi får helt enkelt se vart detta projekt leder och om det blir en klätterväxt över huvud taget.

Efter detta balkonginredningsprojekt bestämde jag mig för att ta igen den på midsommarafton förlorade sillen. Man kan dessvärre inte inhandla sill på söndag efter midsommar. På Willys var sillhyllan totalt utrensad!

Midsommar, ja. Jag firade på tyska med hundar och barn på Värmdö. Jättetrevligt kan det sammanfattas med. Allra mest uppskattade nog hundarna skogspromenaden på lördagen. Tre barn, tre hundar. Vilken tur att jag inte bara hade två... De kunde hålla varsin i koppel och gå med dem hit och dit. Alla skötte sig bra Spika var väl värst som mest ville jaga så fort hon kom ut i lite mera terräng. Men de fixade det jättebra och efter ett tag lugnade den galna fröken ner sig. Zingo var rätt förtvivlad över tilltaget, han fattade inte alls vitsen med att vara tio meter i från mig. På vägen tillbaka tog äldsta dottern nio år gammal, Zingo i koppel och sa helt enkelt "Nu går du med här!" och bara gick. Vilken syn! Zingo sänkte huvudet och lommade efter och skänkte mig inte ens en blick. Barn är otroliga med sin ärlighet. Det blir nog fler vändor till Värmdö i sommar - jag får umgås med kollegan, barn och hundar underhåller varandra och jag får njuta av naturen.

Månadens visdom - på förekommen anledning - är att man inser först när man blir riktigt arg på någon hur mycket man egentligen bryr sig om och framför allt tycker om vedebörande. Tänk på det, gott folk.

Kossan och båset.

Lite smått hektiskt...

Tur att mamma gillar hundar. Hon är hos mig och passar dem under tiden som jag firat av en kompis 30-årsdag på Möja och besökt två konferenser. Jag är jättetrött efter de senaste två veckornas tempo och lär få fortsätta så ett tag till. Mina semesterplaner krymper, tävlingar ställs in för nu har jag bara en sak i huvudet:

Jag måste skriva.

Min avhandling behöver klämmas fram nu och det gäler 200 sidor text som ska bli 200 sidor kvalitet. Jag vill inte behöva skämas för dem och det ska inte mina eminenta handledare behöva heller. Därav den skrala kvaliteten i bloggen.

Vi organiserade i varje fall ett baltiskt/nordiskt germanistmöte i Sigtuna torsdag-lördag med ca 150 anmälda personer. Det var jättetrevligt - men jobbigt att vara social med folk och umgås i tre dagar i sträck. Herregud, man är inte van. Mitt föredrag höll på att gå helt åt pipan när min utarbetade powerpoint-presentation vägrade lyda. Vi fick ta rasten en halvtimme tidigare och så fick jag på en kvart fixa ihop ett hållbart föredrag. Det gick så där men publiken hade förståelse, som tur var. Några för ämnet viktiga personer gav lite positiv feedback och det var nog nödvändigt för att undvika ett stressutbrott från min sida. När sådant händer gäller det att bita ihop, bevara lugnet och lösa situationen. Som tur var gjorde jag det med äran i behåll.

Förra lördagen tävlade jag och Spika i lydnad igen och då låg hon på platsen och skötte sig snyggt. 177 p blev det och så vann vi! Idag tävlade jag också och då satte ho sig på platsen igen. Trots ösregnet blev det 166,5 p och en fjärdeplats. Så nu har hon sitt LP.

Nu ska vi inte tävla på ett tag utan bara träna.

Kattungen mår bra och leker och springer runt och ÄTER men ökar långsamt i vikt. På torsdag flyttar hennes syster till Täby men eftersom Change's blivande ägarinna ångrat sig får hon väl stanna ett tag till. Jag får annonsera ut henne igen och hoppas att någon vill ha henne. Herregud, en chokladmaskad hona för utställning och avel borde inte vara svårsåld! det får dock vänta lite tills hon hämtat sig rejält.

Så. Nu väntar tre artiklar på mig. När bekanta till mig berättat om hur de intensivt jobbat med avhandlingen sit sista år har jag alltid tänkt att de överdrivit. Nu förstår jag precis vad det innebär. Man blir en äkta workaholic men det hör till. Jag har en bok att skriva och just nu är det viktigare än alla hundresultat som går att uppbringa!

Kortet med stort K

Kolla vad fina de är, Taggen och Krister (foto Monica Johansson):Taggen hade jättekul med sin låtsashusse...

Idag blev det hemmajobb för Change måste matas hela tiden. Jag åkte iväg en snabbis till Vårsta med henne - nu betalar jag ändå bara 20% så det blir inga stora utgifter för den lilla. Dessutom vill jag att Karin ska få en frisk katt hem till sig! Hon fick B-vitamin och vätska. Så hon har fått mat varannan timme hela dagen och det har hjälpt, i kväll protesterade hon rejält vid matningen och har fått rejäla krafter. Och när jag stoppar torrfoder i munnen på henne tuggar hon och sväljer duktigt. Hoppas nu bara att det fortsätter så!

RSS 2.0