Hästköp

Nähä, det blev ingen ridtravare! Jag hittade i stället en väldigt fin ridskolehäst i sina bästa år, femton år, som stått på Rättviks hästgymnasium. Han trivdes inte med livet där utan blev till salu. Jag gjorde en riktigt bra hästaffär och köpte en Rasmus. Det roliga är att min brorson heter Rasmus men vi får väl lösa det på nåt bra sätt. Häst-Rasmus får väl bli en bra skiljebenämning.
Igår blev hästen besiktad och sammanfattningsvis sa veterinären att jag köper en bra ridhäst i sina bästa år som kan hålla många år till men han måste värmas ordentligt och gå varierad träning så att han håller. Japp, så får det bli. Jag kommer att få honom nästa vecka, i helgen har vi mycket bestyr med att fixa hö och annat så det passar bättre att han är där när det väl är i ordning.
Idag köpte jag en sadel. Folk som säljer second hand tror att de kan ta hur mycket som helst för sina grejer, att de inte tappar nåt i värde. Jag blir så trött. En ny Thorowgood syntetsadel kostar 2500 kr på Hööks. Då kan man inte ta 2000 för en som är sju år gammal. Jag prutade ner den till en tusenlapp, jag kanske kunde prutat mer men tusen känns ändå ok för en hel och ren sadel.
Ni vet väl förresten varför det heter Hööks? Hö-ök. Häst alltså. Ett ök som äter hö.
Idag har jag förutom att handlat begagnad sadel och jobbat för lite ordnat med hö. På lördag ska vi handla ett halvt ton. Jo, han äter som en häst.

Här är en länk till några fina bilder på Amandas blogg, hon har haft honom som foderhäst förut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0