Trippelpass

Idag blev det dubbla träningspass. Det är lördag = ledig från jobbet och vill man vinna så... Vi började vid lunchtid i strålande sol med en bana från Mia L från Finland, typ en gammal SM- eller VM-bana. Same shit different name; det gick så där. Zingo klarade det jättefint hela vägen men Spika tyckte att hon kunde själv och drog för långt ut. Vi har inte tränat så mycket svängar och min idé var att börja bygga banor så att man blir tvungen att träna på annat än kul full fart framåt.

Hrm, valet borde ha fallit på något annat än en avdankad VM-bana.

I kväll hade jag avtalat tid med Liselott för att köra ett lydnadspass och passade på att åka dit en timme i förväg och försöka upprepa bravaden från lunchpasset. Det gick vägen. Spika klarade det genast med bravur och svängde - om än då i låg fart så lyssnade hon på mina kommandon. Jag testade även att springa från henne på balansen för att på så sätt kunna placera mig inför en svår tunnelingång = funkade klockrent inklusive kontaktfält.

TÄNK OM jag tränat ZIngo så från början.... Tänk om bara en enda person sagt till mig att träna in starterna ordentligt och kontaktfälten så när han var fem månader, då hade vi... varit bättre än idag.

Men inte så ödmjuka inför sporten.

Taggen provade sitt livs första framförbyte, han har börjat låsa på hinder och kan springa jättefort nu. Vi snackar alltså rakt fram i en båge över fyra hinder och sedan boll så att nu ingen sitter och tror att han gjorde VM-banan...

Han fattar inte det där med två-tassar-i-gräset-principen på kontaktfälten så där är kvar att göra. Slalom gjorde han däremot i högt tempo och med lite hjälp i linan. Hrm, borde filma hans slalom någon dag.

Lydnaden var jättekul även om nu det var allt annat än strålande sol. Liselotts schäfer är som en tankemaskin, man riktigt ser hur hon klurar för att kunna få matte att kasta bollen. Rutan börjar se riktigt bra ut! Hon har också bra inkallning med stå.

Zingos ruta blir bättre och bättre, fjärren ser också helt OK ut och inkallning med stå tar sig så sakteliga. Apporteringen är dock under all kritik så där krävs många pass innan matte kan vara nöjd.

Spikas ruta med targeten har fungerat över förväntan, nu springer hon ut utan target och står utan att jaga. Kanonbra! Hon gjorde även en jättefin inkallning med stå och har stor förståelse för fjärrens alla moment utom till ligg/ sitt från stå. Det är väl det svåraste med treans fjärr. Vi kör dock med kompostgaller framför inomhus och det tricket funkar skitbra! Det är lite otäckt att sätta tassarna på gallret och då flyttar hon sig bakåt. Ett fjärrtips...

Min kompis Linda B ringde och berättade att hennes wheaten Måns idag kan titulera sig SAGCh! Det är de verkligen värda så som de slitit under alla år mot bordercolliemaffian. Nu är det "bara" hoppcerten kvar då...

Idag fotade jag kattungen som är svår att få ut på annons, hon är säkert inte svårsåld, bara svår att skiljas ifrån...

Kommentarer
Postat av: Anna och Freja

Hej Johanna! Åh, vad du är duktig på att träna! Vi har köpt en båt som ligger i Sundsvall och ska försöka köra hem den i slutet av den här veckan. Vilket datum är det du ska tävla där? Om det passar kanske vi kan ses?! /Regniga hälsningar från oss i norr.

2009-07-21 @ 01:46:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0